HTML

Ahogy én látom a filmeket

A blogon sorozatokról,filmekrő, és a filmekkel kapcsolatos dolgokról osztom meg a véleményemet.

Friss topikok

Címkék

adrien (1) affleck (1) ajánló (1) állomás (1) annapolis (1) az (1) bemutató (1) ben (1) blood (1) blu (1) brody (1) csúcshatás (1) daniel (1) dead (1) dvd (5) emma (1) fekete (1) film (10) főcím (1) fraco (1) girl (1) határán (1) help (1) horror (1) horror. (1) james (1) kiritika (1) kritika (5) maffiózók (1) magazin. (1) meghasadva (1) mozi (1) new (1) (1) office (1) őrület (1) oscar (1) radcliffe (1) ray (1) ruhás (1) segítség (1) sitcom (1) sopranos (1) sorozat (2) stone (1) tolvajok (1) town (1) true (1) újság (1) városa (1) végső (1) vélemény (4) vélemény. (1) vox (1) walking (1) zene (1) Címkefelhő

BD-Film

2012.02.01. 14:58 GeniallGull

Sok szeretettel köszöntök mindenkit a blogomon!

Ez itt az első Blu-ray bemutató. Az alany pedig nem más, mint Az Őrület Határán.

 

Információk a filmről:

-1998-as Amerikai háborús dráma.

-Dvd-n itthon 2007-ben jelent meg, BD-n 2011 elején.

-Rendezte Terrence Malick (Mennyei napok,Sivár vidék,Új világ,Az élet fája)

-Imdb értékelés:7,6

-Port értékelés:8,7

Eredeti cím: The Red Line River

Blu-ray vélemény:

Minden rendben van mind a borítóval és minden egyébbel.A disc különösen jól néz ki.Először is említésre méltó, hogy van az extrákon magyar felirat.A BD az alábbi extrákat tartalmazza:Audiókommentár Jack Fisk látványtervezővel,Grant Hill producer és John Toll operatőr közreműködésével(eredeti nyelven),A film a színészek szemszögéből,Vágószobában: egy Terence Mallick-film formálódása,Hans Zimmer zeneszerző és a film,Kimaradt jelenetek,Guadalcanal a hírekben,5 kisfilm,Eredeti mozielőzetes(eredeti nyelven).Ez magában elég tartalmasnak mondható.Igazából hozza a kötelezőt talán kicsit többet hiszen elég baráti áron kapható a BD-khez képes 3900-ft. Amit negatívumként lehet neki felhozni, hogy a magyar szinkron 2.0-ás mi azért egy BD-nél elég nagy negatívumnak mondható. Talán még a főmenü is elég low budget szagú. Amúgy a kép minőségével is minden rendben. Összességében egy abszolút olyan BD amit érdemes megvenni,sok jó extra,nagyon jó ár/érték,és még a film-ről nem is beszéltem…

Ismertető:

Röviden a történetről: 1942-es Guadalcanali csatáról szól és az ottani katonák helyzetét mutatja be. Tömören és spoiler mentesen ez lenne a történet.A filmben többeközött feltűnik Sean Penn,Adrien Brody, Woody Harrelson, Nick Nolte és még egy kis időre George Clooney is.És a zeneszerzőt is kikell emelni hiszen nem más, mint Hans Zimmer aki azért tud ezt azt alkotni. Akit ráadásul Oscarra is jelöltek csakúgy, mint Terrence Malickot legjobb rendezés és ezek mellett még 5 Oscarra jelölték. Az 1999-es Berlini filmfesztiválon John Toll a legjobb operatőri Malick pedig a legjobb rendezői díjat nyerte el.

A filmről: Először is le kell szögezni, hogy amit Terence Malick rendez,ír vagy bármit csinál a filmben az nagyon egyedi. Az már más, hogy ez kinek, hogy tetszik. Ez Az őrület határánnal sincs máshogy. Igazából ez a film nagyon sok mindenről szól. Többek között a háború szörnyűségeiről,az emberekről,a természetről, és azoknak az emberek helyzetéről,lelkivilágukról akik harcolnak a háborúban. Igazából nagyon erről nem lehet többet írni hiszen ez az a film amit LÁTNI KELL! Az teljesen mindegy ha szereted a háborús filmeket vagy sem igazából nem is nevezném ezt annyira háborús filmnek. Szóval aki kicsit is akar egy komolyabb, elgodolkodtató filmet annak mindenképpen ajánlom.

Összesítés:

A Blu-ray: 10/7

Film: 10/9,5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: film az bemutató őrület ray blu határán vélemény.

A bejegyzés trackback címe:

https://moveiguru.blog.hu/api/trackback/id/tr464043998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása